Wanneer een paar zich "vervangt verdubbelt de milieuvervuiling - aangenomen dat ons kroosts leefstijl net zo milieuvriendelijk is als de onze, en dat zij zich niet verder voortplanten. De boodschap "stop bij twee" moedigt in feite voortplanting door "gekwalificeerde" stellen aan. Hoewel een gewenst kind beter is dan een ongewenst kind, intelligent (wat dat ook zijn mag) beter is dan dom, en goed verzorgd beter dan verwaarloosd, heeft ieder van ons in deze overmatig gendustrialiseerde wereld een enorme invloed op de natuur, ongeacht deze factoren. Bijvoorbeeld, wanneer we stoppen bij twee zou het, in termen van energieverbruik, ongeveer op hetzelfde neerkomen als wanneer een gemiddeld Oostindiaas paar stopt bij 60, of een Ethiopisch paar stopt bij duizend. Twee is beter dan vier, en n is twee keer zo goed als twee, maar om moedwillig meer mensen erbij te maken in de huidige tijd is moreel gezien gelijk aan het verkopen van een ligplaats aan een zinkend schip. Ongeacht hoeveel nageslacht we wel of niet hebben geproduceerd, kunnen we beter meteen stoppen dan pas bij twee.

wanneer aankomen zwangerschap bij twee.". De opmerking dat het produceren van twee nakomelingen simpelweg een paar vervangt en geen toenemend effect heeft op het milieu is te mooi om waar te zijn. We zijn geen zalmen - het is niet zo dat we werpen en vervolgens doodgaan. De meesten van ons zullen nog zien hoe ons nageslacht zich voortplant en hun nageslacht dat ook weer doet.

Jeugd is een prachtige levensfase, of het nu om mensen, panda's of panters gaat. Het is echter triest als je je een situatie voorstelt waarin geen van hen er meer. Een condorkuiken is misschien niet zo schattig als een mensenbaby, maar we zullen n soort moeten laten gaan om de andere te kunnen laten overleven. De welvaart van kinderen zal verbeteren als er minder van hen zijn om voor te zorgen. Als je de toekomstige wereld die we creren voor toekomstige generaties in ogenschouw neemt, kan je voortplanting zien als het verhuren van kamers in een brandend gebouw - zo ook het verhuren aan onze kinderen. Door bewust af te zien van het maken van nog een persoon, laten Vrijwilligers hun diepgaande liefde voor elk leven zien. Voor een inzichtvolle en humoristische quickTime animatie door Nina paley, download de, ooievaar ". Zie waar baby's vandaan komen en wat er gebeurt als ze hier eenmaal aankomen. V: Als we maar twee kinderen produceren, dan vervangen we daarmee toch alleen onszelf? "Stop bij twee" mag dan wel een radicale uitspraak zijn geweest toen Zero. Population Growth* opgericht werd in 1968, maar het was zelfs toen nauwelijks adequaat.

wanneer aankomen zwangerschap

Na atkins Atkins diet - atkins Low Carb diet


Biologie en fokken, translated by/Vertaald door, marije feddema. V: Wat is er inklapbare mis met het krijgen van baby's? Hou je niet van baby's? Vhemt vrijwilligers houden net zoveel van baby's als ieder ander. "Het hebben van baby's" is niet zozeer het probleem - het hebben van volwassenen is juist wat het probleem veroorzaakt. De milieuvervuiling door wegwerpluiers is niet gering, maar we zijn veel langer volwassene dan dat we kind zijn. Mensen die zich voorstellen hoe het is om een kind te krijgen, vergeten vaak dat ze een geheel nieuw mens creren, die binnen een paar jaar als volwassene het nest verlaat.

Wat zijn de risico's in de zwangerschap bij tienermoeders?


Kortom, de natuurlijke balans van het lichaam wordt hiermee verstoord. De twee meest voorkomende longziekten zijn longkanker (lees meer hierover bij roken en kanker ) en copd. Copd verwijst naar chronische obstructieve longaandoeningen en is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en emfyseem. Bij chronische bronchitis zijn de luchtwegen vernauwd door een ontsteking. Bij emfyseem zijn de longen beschadigd. Roken is vaak de belangrijkste oorzaak van deze aandoeningen: maar liefst 75 van de mensen die copd krijgt, heeft gerookt. Het stoppen met roken geeft vaak al snel verlichting van de copd-klachten.

wanneer aankomen zwangerschap

Door de schadelijke stoffen in tabaksrook, worden de cellen verstoord met als gevolg dat zij niet meer kunnen stoppen met delen. Deze verstoorde celdeling wordt kanker genoemd. Roken verhoogt de kans op verschillende vormen van kanker, zoals long-, mond-, keel- maag-, blaas-, nier-, alvleesklier-, rectaal,-, strottenhoofd,- en slokdarmkanker. Zo hebben bijvoorbeeld maar liefst 90 van de mensen die longkanker krijgen, gerookt. Rokers hebben bovendien twee tot vier keer meer kans om mondkanker te krijgen dan niet-rokers. In combinatie met het drinken van alcohol, neemt deze kans nog verder toe.

Terug, roken en longziekten. Als u rookt, worden uw longen het meest belast. De rook gaat het eerst naar de longen, en in deze rook zitten veel schadelijke gassen en andere stoffen, waaronder; nicotine, koolmonoxide en teer. De trilhaartjes, die normaal de longen schoonhouden, gaan door de teer aan elkaar vastzitten waardoor ze hun werk niet meer kunnen doen. Dit heeft grote gevolgen voor de longen. Het teer beschadigt de slijmlaag van de longen. Daarbij wordt het slijm zelf ook aangetast door de giftige gassen.

Groeibeperking van de baby tijdens de zwangerschap (iugr


Roken als de bloeddruk al te hoog is, is een extra belasting voor de bloedvaten. Bovendien werken medicijnen tegen hoge bloeddruk minder goed als u rookt. Pijn op de borst. Het hart is een spier. Om goed te kunnen werken, heeft het hart (zoals elke spier) zuurstof nodig. Door te roken wordt er minder zuurstof naar uw hart vervoerd en meer koolmonoxide.

Door dit zuurstofgebrek kan er pijn op de borst ontstaan. Hartaanval, bij een hartaanval krijgt het hart geen zuurstof meer. Dat komt doordat de bloedvaten die zuurstof naar het hart brengen, zijn verstopt. Door roken raken de bloedvaten sneller beschadigd en verstopt waardoor er dus minder zuurstof naar het hart gaat. Rokers hebben dan ook twee maal meer kans op een hartaanval. Terug, roken en kanker, het lichaam bestaat uit cellen, die geprogrammeerd zijn om zich zo nu en dan te vernieuwen door zich te delen.

Wanneer heb je diabetes?

Bovendien sterven 1 op de 3 Nederlanders aan hart- en vaatziekten. Roken is voor het ontstaan van hart- en vaatziekten een encyclopedie grote risicofactor. De werkzame stoffen in een sigaret, in dit geval nicotine en koolmonoxide, zijn erg slecht voor het hart en de vaten. Er wordt geschat dat er jaarlijks 5000 sterfgevallen zijn ten gevolgde van hart- en vaatziekten door roken. Wanneer u stopt met roken, zal de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk afnemen. Hoge bloeddruk, nicotine maakt de bloedvaten nauwer en de binnenkant van de bloedvaten ruwer. Het lichaam wil deze verruwing tegengaan en reageert alsof het kleine wonden zijn: er ontstaat korstvorming. Langzaam raakt het bloedvat steeds meer verstopt, met als gevolg dat het bloed er niet meer goed door kan stromen. Nicotine zorgt eveneens voor een hogere bloeddruk, onder andere omdat nicotine uw hart sneller laat kloppen.

wanneer aankomen zwangerschap

Gezond Aankomen: de 10 Beste tips Op Een Rijtje

U wordt namelijk steeds minder gevoelig voor de effecten van het roken, waardoor u steeds meer nicotine nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Op de lange termijn kan het roken gevolgen hebben voor het hele lichaam, de schadelijke stoffen komen namelijk via het bloed overal in het lichaam terecht. Als u meer over wilt weten over de gevolgen van het roken op uw lichaam, klik dan op onderstaand plaatje. Wanneer u gaat deelnemen aan internetbehandeling, kunt u van uw hulpverlener een verwijsbrief voor uw huisarts krijgen die u zelf kunt printen. Deze brief kunt u eenvoudig meenemen naar de afspraak bij uw huisarts. De verwijsbrief bevat informatie over internetbehandeling en een medische checklist voor uw arts. Wanneer u lichamelijke klachten heeft, dan kan dat te maken hebben met uw rookgedrag, maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken spelen. Aarzel niet om met vragen of voor advies naar uw huisarts te gaan. Terug, roken en hart-en vaatziekten, in Nederland leven er, volgens cijfers van de nederlandse hartstichting, meer dan 1 miljoen patiënten met een hart-of vaatziekte.

Roken heeft vooral een directe uitwerking op hart en bloedvaten, de hartslag neemt toe, evenals de bloeddruk. Dit laatste komt omdat de kleine bloedvaten zich vernauwen. Dit kunt u kortademig merken aan bijvoorbeeld koude handen en voeten. Ook heeft nicotine invloed op de insulinehuishouding, waardoor de eetlust afneemt. Deze lichamelijke effecten houden een paar uur aan. Bij een hoge dosis nicotine zal misselijkheid en braken optreden. Wat u merkt van al deze effecten, is afhankelijk van meerdere aspecten: wat u rookt, hoe vaak u rookt, hoeveel en hoeveel gewenning er al opgetreden.

Stoppen met roken en niet Aankomen: 10 Tips!

Veel rokers zijn bang voor aankomen als ze stoppen met roken. Die extra kilo's maken de gezondheidsvoordelen van stoppen met roken echter niet ongedaan. Het hart is er bij gebaat. Het roken heeft zowel korte- als langetermijneffecten. Nicotine wordt snel in het bloed opgenomen en zorgt al binnen enkele seconden voor een gevoel van ontspanning en een toegenomen concentratie. . Nicotine stimuleert in het lichaam de afgifte van adrenaline aan het bloed. Hierdoor worden gevoelens van vermoeidheid onderdrukt, evenals de eetlust.

Wanneer aankomen zwangerschap
Rated 4/5 based on 566 reviews